Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vijfjarig jubileum Vrouw & Altena feestelijk gevierd

Tijdens de feestelijke avond ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van Vrouw & Altena, ontving Hannie Visser-Kieboom het eerste exemplaar van het jubileummagazine uit handen van Feike de Keijzer van team Vrouw & Altena. Zij werd geprezen om haar jarenlange inzet om vrouwen op de kaart te zetten. Even daarvoor had Hannie de tiende Toontje Sprenger Pluim toegekend aan landbouwminster en vicepremier Carola Schouten voor haar verdiensten als politiek rolmodel uit de regio. Marjan van der Meij – Schouten, nam namens haar zus door het publiek beschreven felicitatiekaarten in ontvangst.

In het jubileummagazine van Vrouw & Altena komen tientallen ondernemende vrouwen uit Altena aan het woord. Hun verhalen zijn stuk voor stuk pareltjes waarmee ze laten zien waar ze voor staan en vanuit welke drijfveren en waarden ze hun keuzes maken. De inhoud van het magazine sluit dan ook naadloos aan bij de doelstelling van Vrouw & Altena: ondernemende vrouwen in de breedste zin des woords een podium geven en hun verhalen ter inspiratie aan anderen mee geven. Samen leren en creëren, gunnen en kennis delen zijn de belangrijkste doelen. Henk Schreuders, eigenaar van Henk Schreuders Bloemenexport uit Veen, benadrukte als discussieleider aan de vooravond van Internationale Vrouwendag het belang van een initiatief als Vrouw & Altena.

Feike de Keijzer bedankte namens het team Vrouw & Altena alle geïnterviewde vrouwen en iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van het magazine. “Mede dankzij hun betrokkenheid is het voor ons team mogelijk geweest om zoveel vrouwen in ons jubileummagazine in de schijnwerpers te zetten.”

Meer dan honderd vrouwen én mannen waren naar kasteel Dussen gekomen om een exemplaar van het nieuwe magazine te bemachtigen, te horen wie de tiende Pluim zou krijgen én om te luisteren naar een lezing van dr. Herman de Jongste over Bitcoin en cryptomunten. Hij slaagde erin om op een toegankelijke manier voor een breed en divers publiek een tipje van de sluier op te lichten van de ingewikkelde wereld van Bitcoin en cryptomunten. Hij vertelde dat de zogenaamde blockchain technologie achter Bitcoin in de toekomst op vele manier toegepast kan worden, waardoor er veel zal veranderen bij bedrijven zoals banken, notarissen en gemeenten. De Jongste gaf het publiek ook nog wat tips mee: vooral goed inlezen alvorens cryptomunten te kopen, alleen investeren met geld dat je kunt missen en incalculeren dat het ook wel eens mis kan gaan. Hij is een vurig pleitbezorger van nieuwe betaalmodaliteiten. Mieke Roubos van Rabobank Altena gaf vanuit de bankwereld charmant tegengas op zijn stellingen.

De avond werd afgesloten met een goed bezochte netwerkborrel en smaakvolle gerechtjes van Taste More uit Oosterhout.

Nieuwsgierig geworden? Het jubileummagazine van Vrouw & Altena is in ieder geval te vinden op de volgende plaatsen: bibliotheken en gemeentehuizen in Altena en de lokale boekhandels.

 

Team Vrouw & Altena (Esther Vroegh, Feike de Keijzer-Jansen, Nicole Roubos, Marina Zwaan) en Fientje Bax van Stichting Altena Kennispoort bedanken alle partners die het werk van Vrouw & Altena de afgelopen jaren mede mogelijk hebben gemaakt.