Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vijfde speld voor Colinda den Dekker van lunchroom Je Kans in Veen

Deel 5: Voor Colinda den Dekker, door Hannie Visser-Kieboom

In deze bizarre ongrijpbare tijd willen we vrouwen die iets bijzonders doen in tijden van corona, laten merken dat wij dit bijzonder waarderen. Aan 5 vrouwen hebben we gevraagd een andere vrouw naar voren te schuiven om hen dit te vertellen. Iedere week geven we een ‘Vrouw en Altena’-speld aan zo’n bijzondere vrouw. Deze week vroegen we Hannie Visser-Kieboom om de vijfde speld uit te reiken aan wie er voor haar bovenuit gesprongen is in de coronatijd. De speld is ontworpen en gemaakt door goudsmid Sandra Hofman van ‘t Oude Schooltje in Sleeuwijk.

 

Colinda den Dekker – Eigenaar van lunchroom Je kans in Veen
Ruim een jaar geleden kwam bij de Jumbo supermarkt in Veen een ruimte vrij voor een horeca gelegenheid. Toen Colinda dat hoorde, nam ze contact op met de familie Duijzer over haar plan voor de lunchroom. Geen gewone lunchroom, maar een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding wordt geboden. Ze werd geïnspireerd door het succes van Tikkie Anders! In Sleeuwijk. Colinda werkt zelf al vanaf haar 18e jaar in de gehandicaptenzorg bij onder andere Sovak in Sleeuwijk. Na een eerste gesprek met de familie Duijzer was de zaak snel beklonken en kon ze aan de slag met de inrichting van de lunchroom en het vinden van medewerkers die haar konden assisteren. Half september ging de lunchroom open en vanaf die dag kan Veen genieten van verse koffie met eigengemaakt gebak, lekkere lunches en gezelligheid in Je Kans.

 

Je Kans in corona tijd
Na half maart zag de wereld van ondernemers er door corona anders uit. De horeca moest haar deuren sluiten, zo ook de lunchroom Je Kans. Toch ging Colinda niet bij de pakken neerzetten, maar introduceerde ze de afhaalkaart en bleef ze bestellingen opnemen en rondbrengen met haar team. Bij Je Kans werken tien medewerkers uit Veen en de verre omtrek. Op Koningsdag startte ze met de verkoop van vers ijs, zeker tijdens de mooie meimaand al snel een succes. En vanaf 1 juni mocht de lunchroom zelf weer open, uiteraard geheel ‘coronaproof’ volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo kan Colinda weer vol aan de slag samen met haar team medewerkers, een mooi moment om haar in het zonnetje te zetten. Als waardering voor haar inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding te bieden heeft ze de ‘Vrouw en Altena’ speld meer dan verdiend.  Bij de uitreiking van de speld blijft ze bescheiden. “Het zijn juist mijn medewerkers die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden”.

 

Ondernemende Vrouw van Altena
Vijf jaar geleden bedacht Sandra Hofman samen met Fientje Bax de ‘erespeld’ voor de meest Ondernemende Vrouw van Altena. Dé verkiezing om vrouwen van dit mooie eiland een podium te geven. Ondernemerschap, onderwijs en overheid voor het voetlicht brengen en vrouwen (soms ook achter de man) te waarderen om de waardevolle bijdragen die zij leveren. De symboliek in de speld staat voor: Altena, het universele symbool voor de vrouw, de O van Ondernemend en de omhooggaande pijl geeft de gedrevenheid van de ontvanger weer. Prachtig!