Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Op ‘Bezoek’ In Altena Bij: Sylvia van Driel

‘Met visie en keihard knokken is er zoveel mogelijk’

Ondernemer Sylvia van Driel (58) is sportief, sociaal, gedreven, ongeduldig, en eigenaar van Curves, een sportclub voor vrouwen. Haar dochter Birgitt van Driel (28) is ook sportief, een verbinder, energiek, ongeduldig, heeft een frisse blik en is HR Business Partner bij Kraft Heinz.
Op haar 47e gaat Sylvia werken bij Curves in Gorinchem. Zij ziet dat er meer potentie in dit bedrijf zit. Na twee jaar neemt ze het over en drie jaar later is het ledenaantal verdubbeld. In 2015 breidt het bedrijf zich uit met een vestiging in Ridderkerk. Sylvia is van nature een sporter en weet dat fysieke fitheid je een mentale boost geeft en dat het samen met gezond eten de tools biedt om vitaal ouder te worden.

“Het is heerlijk om met de groep mee te sporten, zo blijf je tegelijkertijd voeling houden met de werkvloer en kun je signaleren waar de nieuwe kansen liggen. Hoe je de leden kunt blijven enthousiasmeren.” Samen met haar medewerkers maakt zij er een hechte community van.
Waar Sylvia haar bed voor uit komt? “Een heerlijk weekendje weg met de kinderen en haar man. Eindeloos ontbijten en een wandeling in de natuur.”
Birgitt over Sylvia: “Ze is een powervrouw met een intense drive, zo op de mens. Ze mag wel iets eerder aan de handrem trekken.” Sylvia over Birgitt. “Ze is impulsief, oplossingsgericht en ze werkt met passie, ik ben trots op haar.”

Giessen was voor Birgitt een lastig dorp om op te groeien, buiten de lijntjes kleuren paste daar niet zo. “Ik ben blij dat ik destijds de stap naar de Oude Hoven in Gorinchem heb gemaakt”, zegt ze. Tijdens haar opleiding aan de TIO, organiseerde ze bij haar stage het Orange Cup Polo event in Wassenaar voor een start-up. “Bij gebrek aan medewerkers en budget trommelde ik mijn vriendinnetjes op en we maakten er iets super moois van”. Nu wist ik wat ik wilde: organiseren met een grote mate van verantwoordelijkheid. Mijn passie is mensen helpen een stap voorwaarts te maken, daar geniet ik van.”

Na het behalen van haar Master in Spanje en een kijkje in de keuken bij een aantal internationale bedrijven kwam Birgitt via een vriendin bij Kraft Heinz op de Amsterdamse Zuidas terecht. “Mijn taak is medewerkers binnen onze organisatie op de juiste plaats positioneren via een zelfgebouwde ontwikkelkalender. Maandelijks houden we een review, waarbij alle afdelingen een update geven over lopende projecten. Ik rapporteer over de “people” zaken, de meest waardevolle assets binnen de onderneming, en over nieuwe tools die we ontwikkeld hebben. Hierbij komt mijn jeugd hobby theater goed van pas, al blijft presenteren voor je collega’s toch wel een dingetje.”

Lees meer verhalen over vrouwen op ons platform: www.vrouwenaltena.nl