Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Op ‘bezoek’ in Altena bij Gerda Schram

Het is vakantietijd en V&A  gaat op ‘bezoek’ in Altena 

Docent Engels, ondernemer en musicerend 

Gerda Schram:  Iedereen kan leren studeren!’ 

Op bezoek bij Altena kennispunt een bedrijfsverzamelpand in Wijk en Aalburg waar Gerda  Schram met SudieRond gevestigd is sinds oktober 2017. 

 

Een leven lang leren / Vastlopen in het onderwijs 

De wereld verandert razend snel en er wordt verlangd dat men steeds meer opleidingen en cursussen moet volgen. Ook het onderwijs is constant in beweging. Ik zag steeds meer leerlingen op school stranden. Als succeservaringen uitbijven ontstaat onzekerheid,  onverschilligheid, faalangst, onnodige stress, weinig zelfvertrouwen en soms zelfs depressiviteit. Dit kwam meestal omdat hen niet geleerd is hoe het leren aan te pakken en hoe het werk op orde te krijgen. Ik zag veel talent op deze manier verloren gaan. Ik heb vaak geprobeerd om binnen de school hier iets aan te doen, maar daar is helaas geen tijd en geen geld voor beschikbaar. Al heel lang speelde ik met het idee om een huiswerkbegeleiding te beginnen, om toch kinderen te kunnen helpen. Daarvoor heb ik diverse cursussen gevolgd, o.a. ‘Leren Leren trainer’ en de basis cursus ‘Mediërend leren’ om meer grip te krijgen op het leerproces van leerlingen. 

 

StudieRond 

Er werd mij de gelegenheid geboden voor een huiswerkbegeleiding bij Kennispunt, wat ik met beide handen heb aangegrepen. Inmiddels heeft  StudieRond al veel leerlingen begeleid en hen kunnen leren hoe het leren aan te pakken. Soms blijven leerlingen bij ons omdat ze dit prettig vinden, maar vaak kunnen ze na een tijdje zelfstandig verder. Al 96 % van onze leerlingen heeft met succes de middelbare school met een diploma verlaten. 

 

Samen gaan voor succes! 

Iedereen kan leren leren! Effectiever en efficiënter! Wij kijken vooral naar de talenten en kwaliteiten van de leerlingen en zoeken samen naar wat het beste bij hen past. Wij werken volgens de ‘Leren-Leren Methode’ en de basisprincipes van Mediërend Leren;  omgeving [Symbool] plannen[Symbool] zelfstandigheid [Symbool] zelfvertrouwen. Waar zelfvertrouwen groeit ervaren leerlingen (eindelijk) succes doordat er met leren goede resultaten gehaald worden. Dan is er ook weer plezier en is de motivatie daar! Ons doel is dat een leerling na onze begeleiding zelfstandig verder kan. 

 

GerdaEen goede opleiding is het paspoort voor de toekomst, want morgen behoort aan diegene die zich er vandaag op voorbereidt. 

 

Houd van lezen en muziek maken, speelt dwarsfluit in piccolo in twee orkesten met veel plezier. 

Gerda heeft 2 kinderen, 1 kleinkind en woont  samen met haar man in Woudrichem. 

www.studierond.nl