Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Magda van der Meijden (38) uit Woudrichem

Eigenaar Kraamzorgburo Novo Peri

Het ondernemen zit Magda in het bloed. Al op haar negentiende werkte ze als zzp-er in de zorg. In augustus 2012 begon ze met Kraamzorgburo Novo Peri. Een groot succes, getuige de tien medewerkers die ze inmiddels in dienst heeft en door wie ze op handen wordt gedragen. “Magda is een super leidinggevende die je dag en nacht kunt bellen als er iets is”, zegt een van haar medewerkers. “Nooit is iets teveel. Alles kan besproken worden. Kortom: ze is een echte topper.”

HAAR KRACHT Magda houdt van mensen en haar liefde voor het vak is op alle fronten zichtbaar. Met steun van haar man heeft ze haar eigen bedrijf vanaf de grond opgebouwd. Om haar bedrijf onder de aandacht te brengen organiseerde ze o.a. zwangerschapsbeurzen. Wie Novo Peri kiest als kraamzorgburo, kan al in de 20e week op een intakegesprek rekenen. Magda wil graag weten wat de wensen van haar cliënten zijn en welke collega het beste op haar plaats is als kraamhulp. De thuisbevalling raakt uit, maar haar kraamhulpen gaan altijd mee als iemand poliklinisch in het ziekenhuis bevalt. ‘De kers op de taart’, noemt Magda dat.

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN Je zou denken dat Magda haar handen vol heeft aan het runnen van haar bedrijf en er niet veel meer bij kan doen, maar niets is minder waar. Ze runt samen met Danielle Lankhaar van Babyconsulentenpraktijk BabyZijn uit Eethen het Mama Café in Sleeuwijk. Hier komen vrouwen met een baby met elkaar in contact, kunnen ze ervaringen uitwisselen en worden ze bijgepraat door deskundigen. Een mooie uitkomst voor wie voor het eerst een kindje heeft gekregen of bijvoorbeeld geen familie in de direct omgeving heeft. Ook in Wijk en Aalburg is nu een Mama Café gestart en met succes; de opening was zeer geslaagd en de opkomst hoog.
Samen met een aantal ondernemende vrouwen uit de regio maakte Magda de glossy Nieuw Leven dat half april van de persen is gerold en wordt verspreid bij verloskundigenpraktijken. Een blad boordevol inspiratie over en voor vrouwen in het Land van Heusden en Altena over zwangerschap, bevallen en moederschap.

INSPIRATIEBRON Wie weet wat Novo Peri betekent, kan wel raden wat Magda’s inspiratiebron is. De naam van haar bedrijf is afgeleid van het Latijn (Novo=nieuw) en Hebreeuws (Peri=vrucht): Nieuwe Vrucht dus. “De geboorte van een nieuw leven ontroert mij nog steeds. Het is voor mij het wonder van de Schepping en dé drijfveer om dit werk te doen. Bij hoeveel geboortes je ook bent geweest, het blijft absoluut een heel bijzonder ervaring.”

OVER VIJF JAAR…Voor Magda is het ondenkbaar dat ze over vijf jaar ineens iets heel anders zou doen. “Ik zie nog wel groei voor mijn bedrijf, maar wil ervoor waken om een grote kraamzorgorganisatie te worden. Nu weet ik heel goed wat er speelt en ik doe veel verschillende dingen. Mijn verwachting is wel dat over vijf jaar de focus voor een kraamverzorgster meer zal liggen op het observeren, signaleren en het geven van informatie, dan op het verrichten van huishoudelijke hulp. Eigenlijk wel goed. Een veilige en gezonde start voor moeder en kind voorkomt dure zorg in een latere fase én gezinssituaties zijn door werkende ouders anders en soms complexer geworden dan vroeger. Van een kraamverzorgster wordt dan een steeds grotere professionaliteit verwacht. Dat is goed voor de ontwikkeling van ons vak.”

Vanaf 15 april t/m 4 mei kun je stemmen op de publieksprijs:www.vrouwenaltena.nl/stemmen

_LDR1591