Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nieuw team Vrouw & Altena actief

De Aalburgse Fientje Bax houdt niet van eindeloos brainstormen over een goed idee. En dus duurde het niet lang tot haar plan om ondernemende vrouwen in Altena een podium te bieden het levenslicht zag. Nu ‘haar’ netwerk Vrouw en Altena een succes is, vindt ze het tijd worden om het stokje over te dragen aan een nieuw team.

 Elkaar het podium gunnen en er niet alleen op willen staan. Dat maakt het netwerk van Vrouw en Altena nu juist zo sterk, vindt Fientje. “Er zijn zoveel talentvolle vrouwen in het Land van Heusden en Altena, maar ze zijn vaak niet zichtbaar. En juist daar willen we verandering in brengen. Dat vrouwen hun kennis delen, elkaar kunnen inspireren in een open en toegankelijk netwerk. Ik geniet het meest als ik een verbinding tot stand kan brengen, mensen een plek kan geven. Daar haal ik energie uit.”

De afgelopen jaren is Vrouw en Altena het meest bekend geworden met de verkiezingen van de Meest Ondernemende Vrouw van Altena. Ieder jaar worden drie vrouwen in het zonnetje gezet: de meest ondernemende, de meest innovatieve en de publiekslieveling. Fientje straalt als ze vertelt hoe Lenie van der Ham, de prijswinnaar van 2014, onlangs door Mark Rutte het podium op werd gevraagd tijdens een congres. Daar mocht ze vertellen welke prachtige initiatieven ze heeft ontplooid in samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven. Fientje: “Hoe mooi is het dat we zulke vrouwen door ze een regionaal podium te geven, ook nationaal in de kijker spelen. Ons doel is dat een balletje gaat rollen, er onderweg steeds meer mensen tegenaan gaan trappen en dat de bal uiteindelijk steeds op plekken terecht komt waar mensen elkaar inspireren en motiveren. Op die manier komt hij veel verder dan wij ooit voor mogelijk hadden kunnen houden.”

Vrouw en Altena past daarmee naadloos bij de overkoepelende Stichting Altena Kennispoort waar het uit is voortgekomen. “Er zijn in deze regio zoveel initiatieven die met elkaar verbonden zijn”, vertelt Fientje. “Dat is juist goed, omdat het een het ander verstevigd. Toen we voor het eerst het online magazine Vrouw en Altena uitbrachten, kregen we ondersteuning van vier jonge, enthousiaste vrouwen. Een jaar later hadden zij een geweldig idee voor een pop up store in Wijk en Aalburg. Samen zijn we gaan kijken of we hun droom waar konden maken. En dat lukte! En een van die vier dames heeft nu met de toen opgedane kennis en ervaring anderen geënthousiasmeerd om zoiets ook in Sleeuwijk te doen. Dat is toch geweldig?”

LDR_4000web

Het team van Vrouw en Altena

Wij geloven in de kracht van verbinding. In het samen losmaken van een energie die zich niet laat beteugelen door grenzen, opleiding, leeftijd of afkomst. Een energie die je de vleugels geeft om vanuit het Land van Heusden en Altena te reizen naar waar je ook maar heen wilt gaan en weer terug. Online, maar juist ook offline. Want wij geloven in de kracht van persoonlijke contacten. In het vermogen van ondernemende vrouwen met hart voor Altena om bruggen te bouwen. Om samen te leren en te creëren. Om inspiratie op te laten borrelen, te sprankelen. Zo ontdekken en benutten we niet alleen onze eigen talenten, maar ook die van een ander. Want wij zijn er niet voor onszelf, maar voor elkaar en onze leefomgeving. Samen zetten we Altena centraal. Kan niet bestaat niet. Wij durven onszelf te laten zien. Te experimenteren en zonder vooroordelen de dialoog aan te gaan. Wij zijn Bernadette Hulswit, Feike de Keijzer, Nicole Roubos, Esther Vroegh en Marina Zwaan.