Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Krachtige keuzes

Zelf keuzes maken in je leven en je loopbaan is mij met de paplepel ingegoten. Mijn oma streed voor haar recht te blijven werken na de oorlog, en ze won. Mijn moeder ging studeren zodra het kon, na haar trouwen. Jezelf ontwikkelen, je eigen geld verdienen, mij is geleerd dat het vrijheid geeft en de mogelijkheid je eigen pad te kiezen.

In 2019 schreven we (Jessica van Wingerden & Janneke Schenning) het boek “Krachtige Keuzes. Pak de regie in je werk en loopbaan” om mensen te stimuleren hun dromen achter na te gaan, te doen wat ze belangrijk vinden en daar werk van te maken. We interviewden tal van vrouwen en mannen over de keuzes die ze maakten in hun loopbaan. Keuzes die leidde tot grote verschuivingen, maar ook tot kleinere bewegingen en altijd keuzes met impact. Daarnaast spraken we wetenschappers die met ons deelden wat er lastig kan zijn aan keuzes maken en regie nemen. Waarom bijvoorbeeld angst en moed bij elkaar horen, wat het vraagt om te blijven leren op latere leeftijd en hoe je in actie komt, ook al is het spannend.

Internationale Vrouwendag  is een prachtige dag om stil te staan bij jouw persoonlijk ontwikkeling. Natuurlijk is keuzes maken niet altijd even makkelijk. Het kan spannend zijn om nieuwe wegen in te slaan zonder precies te weten waar je uitkomt. Inzien wat bijdraagt aan jouw werkgeluk, eerlijk kijken naar hoe dat nu voor je is in je werk, scherp hebben waar je verandering wilt aanbrengen, is een goed begin om tot actie te komen.

Ik vertel er graag meer over en nodig je uit meteen wat beweging te creëren.

 

Janneke Schenning is als directeur van Schouten University of Applied Sciences, de business university van Schouten & Nelissen, verantwoordelijk voor masteronderwijs en gecertificeerde (internationale) opleidingen. Ze is voorzitter van de Raad van Toezicht van de NSO-CNA Leiderschapsacademie, buitenpromovendus aan de Katholieke Universiteit Leuven en lid van de adviesraad van het Tijdschrift voor Organisatie Ontwikkeling (TvOO). Janneke studeerde Sociale- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht, publiceert regelmatig en is co-auteur van de boeken “Mens(en)organisaties: 24 evoluties onder de loep en “Krachtige Keuzes. Pak de regie in je werk en loopbaan”.