Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kamperen bij de Voedselbosboer Anneke Keller

Eén van haar grootste hobby’s is hout bewerken. Ze maakt zelfs haar eigen meubels. Jammer genoeg was daar de laatste tijd niet zoveel ruimte voor, want er kwamen verschillende avonturen op haar pad. Samen met Tim Meeuwissen schreef ze een boek ‘The Cherry Model’. Een boek vol inspiraties over technische innovaties binnen organisaties. En samen met haar man Ianus werkt ze aan een project ‘Kamperen bij de Voedselbosboer’ in het Robijnsbos.

Anneke Keller vertelt bevlogen over het ‘Robijnsbos’. Hier ontwikkelen Anneke en haar man Ianus een ecologisch en economisch duurzaam voedselbos, een vorm van landbouw met diverse meerjarige beplanting zoals fruitbomen, notenbomen en bessen. Het doel is mensen te inspireren duurzaam te leven. Anneke: “Klimaatverandering is een onderwerp dat velen van ons bezighoudt en waar ze ook graag een steentje aan willen bijdragen. Aan de andere kant zijn we allen erg gewend aan onze huidige leefwijze en daarvan is de ecologische footprint nu eenmaal te groot. Met het plan ‘Kamperen bij de Voedselbosboer’ onderzoeken we in hoeverre het mogelijk is om duurzaam te leven en willen we zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om dit te ervaren en hierover te leren. Het idee is om verschillende voedselbossen aan te leggen en daarin de mogelijkheid te geven om een aantal weken te wonen of te werken in een ‘off the grid’ tiny house en te leven van wat het land te bieden heeft. Het plan is zo opgebouwd dat de natuurwaarden alleen maar omhoog gaan ten opzichte van de huidige situatie. We kunnen ook snel van start vanwege onze flinke 100 jaar oude. hoogstam appel- en perenboomgaard en 20 volwassen walnotenbomen. We maken het plan in samenwerking met Altenatuur, Wijnand Veth (Klimaatburgemeester Altena) en Brabants landschap. Een perfecte plek op het Kerkeinde 46, in Sleeuwijk.”

Meer lezen? Annekes boek is te bestellen op de website anneke.com.  Robijnsbos.nl is de website van het project.

——————-

Anneke Keller (1970) zat tot voor kort in de directie van Wehkamp sinds januari 2021 als Chief Technology Officer (CTO). Ook isAnneke lid van de Raad van Toezicht van het Wereld Natuur Fonds (WWF) en lid van de Raad van Commissarissen van BrandMR. Keller werkte in het verleden onder meer voor KPN, was hoofd van de IT-afdelingen van TomTom en Coolblue. In 2017 heeft ze de Jumbo Tech Campus opgericht. Zij bekostigde haar studie Industrieel Ontwerpen met het bouwen van websites met haar eigen bedrijf en heeft sindsdien altijd gewerkt in de IT-branche. In haar studententijd heeft Anneke met een aantal medestudenten de partij STIP opgericht, Studenten Techniek in Politiek, nu de grootste partij in Delft. In 1993 en 1994 is ze gemeenteraadslid in Delft. Zowel in 2019 als 2020 prijkte haar naam op de top 10 lijst ‘Meest invloedrijke vrouw van Nederland’ (magazine Opzij). In 2022 volgde een top 3-nominatie als “Most Innovative Leader” en “CIO of the Year” van ICT Media.