Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vrouw& Altena volgt Colinda den Dekker en Elly Aarden in de aanloop naar de opening van Lunchroom je ‘Kans’ in Veen

Ze staan te popelen om aan de slag te gaan met lunchroom je ‘KANS’ 

Kundig     Anders     Naturel     Sterk (in wat je kunt) 

Voor Colinda en Elly kan het niet snel genoeg gaan. Colinda heeft haar baan al opgezegd om alle aandacht te geven aan dit mooie avontuur. Ze leerden elkaar kennen bij Sovak op de Markt in Wijk en Aalburg. Elly had er al vaak over nagedacht een eigen lunchroom te beginnen, maar durfde de stap niet te wagen, Colinda trok haar deze keer over de streep. 

 

Stichting je ‘KANS’ 

Op het moment zijn ze nog op zoek naar medewerkers die deze kans wel zien zitten, om deel te nemen aan de maatschappij. Maar ook op zoek naar vrijwilligers die de medewerkers hierbij willen helpen en naar sponsoren die hier een kans in zien. Waarom sponsoren vraag ik mij af? 

Colinda: ‘Stichting je ‘KANS’ is een stichting met een groot maatschappelijk karakter. We willen mensen met een beperking een kans geven zich te ontplooien in de maatschappij. Dit karakter willen we laten leven in het dorp Veen zodat de gehele gemeenschap het gevoel heeft “dit hebben we met ons allen neergezet”. De stichting heeft weinig tot geen geld en alle winst die behaald gaat worden blijft in de stichting. Daarom is ondersteuning meer dan welkom.’ 

 

Colinda den Dekker woont in Veen en voelt zich daar als een vis in het water  

Colinda den Dekker geboren in Sleeuwijk, bezocht de ‘Wegwijzer’ (huidige Altena College) en volgde daarna de oude Z opleiding in Sliedrecht, stond op de groep van 0 tot 12 met een beperking en werkte zich op tot adjunct-hoofd bij de Tuinfluiter in Leerdam. Ze was een poosje uit de running  tijdens de geboorte van haar 3 kinderen, maar wordt in die periode het gezicht voor meer dan 10 jaar van de Peuterspeelzaal in Veen. Daarnaast was Colinda betrokken bij Timo Schreuders een jongen met het syndroom van Down. Getrouwd met een echte Veener Arie den Dekker en woont met veel plezier al 26 jaar in Veen. 

 

Elly Aarden werkt al meer dan 10 jaar in deze regio en is hier helemaal thuis 

Elly Aarden uit Dongen met roots in Uitwijk, volgde ook de oude Z opleiding, na eerst een jaar sociale diaconale opleiding gedaan te hebben. Ze werkte bij Ammarant  in de ambulante zorg en ze werkt nu al 11 jaar bij Sovak op de markt in Wijk en Aalburg, waar zij 24-uursbegeleiding op maat bieden. Elly is gelukkig  getrouwd en heeft 3 kinderen.

Nog vragen?  Mail naar: info@jekans.nl