Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Interview met Mieke van den Heuvel

Als Mieke van den Heuvel over het boerenleven praat, haar liefde voor koeien en passie voor kaas maken, krijg je gewoon zin om zelf ook op de boerderij aan de slag te gaan. Samen met haar man Herman runt ze De Lange Hoeve en de recent aangekochte De Genderense Hoeve in Genderen. Duizenden liters melk vloeien iedere dag door de buizen van de melkmachine en worden verwerkt tot bijzondere (kruiden)varianten van Goudse kaas. Een boerendochter is ze, die lang geleden dacht dat het voor haar niet zo belangrijk was om op een boerderij te werken. Mieke moet hard lachen bij de herinnering. “Nu weet ik dat ik een boerin ben tot in mijn tenen. Het is gewoon de kern van mijn bestaan.” Als man Herman binnen loopt tijdens het interview voor het jubileummagazine van Vrouw & Altena, vertelt hij meteen hoe blij hij is met Mieke. Hoe ze ervan genieten om dit samen te doen. Ze organiseren bedrijfsuitjes en excursies voor scholen, verhuren hun zolder voor feesten en runnen een Bed & Breakfast. Maar altijd waken ze ervoor dat dit niet ten koste gaat van hun kernactiviteit als melkveehouder. Mieke: “Onze koeien gaan nooit de deur uit! Zonder die basis heeft het bedrijf voor ons geen waarde.” Een verhaal dat begint met de kleigrond en eindigt op het bord van de consument.