Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Intensieve periode van samenwerking afgesloten

Met een fantastisch tweedaags evenement en de belofte van de wethouder om een experience centrum te realiseren, waar bewegen en eten centraal komen staan, besluiten Marianne Vos en Esther Vroegh hun samenwerking in deze vorm te stoppen. Marian van der Wal nam de microfoon en verraste beide vrouwen.

Heel toepasselijk was het dat Marian van der Wal in het dagelijkse leven directeur van Bibliotheek CultuurPuntAltena, een wel heel bijzonder cadeau uitreikte op tijdens het wielercafé. In 2013  was Marian zelf één van de kartrekkers bij de HTL(Holland Ladies Tour) waarvan de start plaatsvond in de Bommelerwaard bij Vos autobedrijven en de finish bij Achilles Veen. Dit event was een aanloop naar heel veel activiteiten in aanloop naar de vorming van gemeente Altena in 2019. Vrouwen uit Altena breed hebben hier een belangrijke rol in gespeeld. Marian persoonlijk door het geven van trainingen over bestuursfuncties. Esther Vroegh strafrecht advocaat, was één van de eerste deelnemers aan die trainingen en besloot tot een vervolg training op Nyenrode. Esther werd voorzitter en daardoor het gezicht van het Marianne Vos Festival, naast de vele vrijwilligers.

 

De vrouwen van Altena bedanken Marianne Vos en Esther Vroegh voor hun inzet en inspiratie van de afgelopen 10 jaar

Net zoals Marian haar expertise deelt, is Esther altijd bereid haar expertise en brede netwerk te delen wanneer dit nodig is binnen V&A. Dit was de reden dat Marian haar een  unieke beleving aanbood namens V&A. Zij mag de lucht in met meesterkok Angélique Schmeinck. Angélique kookt op de warme van haar luchtballon een duurzaam 8 gangendiner van lokale producten. Een mooie link naar het Vitaliteitscentrum i.o. Marianne Vos ontving uit handen van Esther namens alle vrijwilligers ook dit cadeau. Zo sluiten twee krachtige vrouwen uit Altena een periode van intens samenwerken af. Zowel Marianne als Esther hebben met hun enthousiaste inzet bijgedragen aan de uitbreiding en verbreding van het netwerk van actieve vrouwen in Altena. Esther Vroegh spreekt de verwachting uit dat het Marianne Vos Vitaliteitscentrum een ontmoetingsplaats zal worden voor de para, breedte en topsport waar mensen middels bewegen en educatie van elkaar kunnen leren. Onze wethouder heeft uitgesproken dat hij de ambitie heeft om van Altena een ware blue zone te maken; hoe mooi zou het zijn als dit op termijn valt te verwezenlijken? Qua natuur, betrokkenheid en ondernemerschap loopt deze regio voorop; nu nog meer aandacht voor fysieke en mentale gezondheid.

 

Wij zwaaien hen van beneden toe in de wetenschap dat we in de toekomst zeker een beroep op hun kunnen blijven doen.

 

Ook zin in een onvergetelijke duurzame ervaring?

CuliAir Luchtballonrestaurant | Skydining
www.culiair.nl

Voor meer informatie lees de volgende artikelen:

https://online.fliphtml5.com/jbvnw/hozx/#p=12

https://online.fliphtml5.com/jbvnw/hozx/#p=68

https://online.fliphtml5.com/jbvnw/hozx/#p=74

https://online.fliphtml5.com/jbvnw/hozx/#p=55

 

Foto: Bart Stoutjesdijk