Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Input leveren om te ontwikkelen en te innoveren

Anne-José Haaksema Maakt Op 6 Maart Internationale Vrouwendag Deel Uit Van Het Forum Voor V&A.

Ik ben Anne-José Haaksema, getrouwd met Rob, moeder van zoontje Levi en in blijde verwachting van twee kindjes die in de zomer van 2020 worden verwacht.

Rob en ik zijn beide ondernemer en hebben daardoor de gelukkige ruimte om onze agenda dusdanig aan te passen zodat gezin en werk optimaal gecombineerd kunnen worden. Rob heeft meubel showroom NietZomaarHout in Giessen en ik ben mede-eigenaar van Matchability.

Matchability is een detacheringsbureau voor woningcorporaties. Met de inzet van young professionals ondersteunen wij corporaties bij implementatietrajecten, veranderopgaven en tijdelijke pieken in de werkdruk. Wij leiden onze young professionals zelf allround op middels een eigen ontwikkeld traineeprogramma.

Ik houd me met name bezig met het stuk verkoop en relatiebeheer. Zo ben ik veel onderweg om in gesprek te gaan met onze opdrachtgevers maar om mijn creatieve geest te temmen zie je me ook geregeld in brainstormsessies om nieuwe producten te bedenken.

Ik loop vaak over van de ideeën en doe niets liever dan input te leveren om te ontwikkelen en te innoveren. Echter voor de daadwerkelijke uitvoering heb ik anderen nodig. Ik vind het supergaaf om te zien hoe een idee zich ontwikkelt tot product. Het samen met een team hieraan werken geeft energie waarin iedereen zijn eigen kracht inzet. Door middel van trainingen probeer ik mezelf te blijven ontwikkelen met name op het vlak van slimmer samenwerken en leidinggeven. Wat een vrijheid dat ik daar zoveel ruimte voor heb in mijn huidige rol!

Persoonlijke ontwikkeling is voor mij ook continu mijzelf over een drempel heen duwen. Zo is op een podium staan niet mijn favoriete hobby en juist daarom probeer ik vaak gewoon ja te zeggen en dit brengt je altijd weer een mooie nieuwe ervaring.  Zo ook heb ik in samenwerking met St. Altena  Kennispoort onlangs het traineeprogramma Talent in Altena ontwikkeld. Voor mij een uitdaging om een soortgelijk traineeprogramma op te zetten als bij Matchability alleen nu sector overstijgend binnen de regio. Voor mij totaal onbekende bedrijven en type business en een enorme uitdaging om op zoek te gaan naar een manier om middels één programma alles samen te laten komen.

Anne-José Haaksema,

Mede-eigenaar van Matchability