Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

In Gesprek Met Marleen Doctors van Leeuwen -van der Pol

In Gesprek Met Marleen Doctors van Leeuwen -van der Pol

‘Bij ons wordt alles gevierd met eten!’ Marleen is opgegroeid naast de Happetap aan de Maasdijk in Aalburg. Haar grootvader begon in een verbouwde personenbus met frietbakken op deze plek, de voorloper van de hedendaagse foodtruck. Wanneer ik van een zaken- of vakantiereis thuiskom wordt er nog altijd als eerste gevraagd; “Lekker gegeten?”

Wij zijn benieuwd welke stappen Marleen heeft kunnen maken de afgelopen jaren? Drie jaar geleden waren we met BeleefAltena op bezoek bij Marleen van der Pol in Wijk en Aalburg. Wij zijn benieuwd of zij haar kansen heeft kunnen verzilveren en of het goed is gekomen met haar huis?

De eerste keer dat ik bij Ahold binnen liep dacht ik; ‘Hier wil ik werken’. Marleen vertelt enthousiast over haar baan bij Ahold Delhaize op het hoofdkantoor in Zaandam. Ze weet nog precies wat ze dacht toen ze daar naar binnen liep de eerste keer zes jaar geleden. Vanwege de sfeer die er heerste dacht ik gelijk: ‘Hier voel ik mij thuis, hier wil ik bij horen.’

Director HR Technology & UX. Inmiddels als directeur HR Technology & UX heeft ze heel wat uitdagingen. 380.000 medewerkers world wide ondersteunen tijdens HR processen met technologie. Bijvoorbeeld online trainingen aanbieden, de beoordelingscyclus soepel laten verlopen d.m.v tooling ondersteund door chatrobots en een geautomatiseerde helpdesk. De uitdaging zit hem in zoveel mogelijk te automatiseren zonder de menselijke kant van een systeem uit het oog te verliezen. Daarnaast is het belangrijk dat managers op de werkvloer over empathie beschikken om onze medewerkers tot hun recht en op de juiste plek te laten komen.

Hoe houd jij je staande in zo’n wereldwijde organisatie? Met alleen hard werken kom je er echt niet. In mijn geval had ik het geluk te mogen werken voor empathische managers die mijn potentie zagen. Ze ondersteunden mij door kansen en vertrouwen te geven. Zo groeide mijn zelfvertrouwen en maakte ik stappen. Van consultant, naar manager en sinds een klein jaar directeur HR Technology.

TEAM  Nu stuur ik mijn eigen team aan, dat momenteel bestaat uit 5 FTE en we willen groeien naar 7 á 8 medewerkers. Op het moment ben ik bezig een visie te schrijven voor ons team en tegelijkertijd world wide young professionals aan het scouten om ons team te versterken. Dit is best een uitdaging sinds corona.

Persoonlijke ontwikkeling Nu ben ik degene die anderen tot zijn recht moet laten komen en inzicht zien te krijgen in wat iemand drijft. Wat vindt degene belangrijk, welke skills springen eruit? Dit wil ik begrijpen voordat zij dat zelf inzien. Daarnaast, wat kan ik daarin betekenen voor hen als manager, om hen verder te laten groeien of misschien mijn plaats in te nemen? En voor mijzelf wat wordt mijn volgende stap. Ik doe veel op gevoel, bevestiging en erkenning is daarin belangrijk. Extraverte mensen verkopen zichzelf, zij kijken meestal naar de grote lijnen en komen vaak wat sneller hoog in de boom. Als introvert persoon maak je vaak kleinere stappen, maar wel met een gedegen fundament.

Privé en Werk in Balans? Inmiddels staat ons eigen huis aan de Maasdijk, vanuit de woonkamer hebben we een schitterend uitzicht over de uiterwaarden. 3 dagen in de week ben ik minimaal 12 uur van huis, waarvan ongeveer 3 uur per dag reistijd. Daarnaast is thuiswerken nu wat meer de norm geworden, waardoor ik mijn werk beter kan combineren met de zorg voor onze dochter Isabelle. Ik ben blij dat ik haar kan laten opgroeien aan de Maas en de Uiterwaarden, zodat ook zij de vrijheid kan ervaren tijdens haar jeugd. En ik hoop voor haar een rolmodel te zijn als werkende, jonge moeder. Dansen doe ik vanaf mijn 6e en dat is voor mij nog steeds een perfect reset moment. Het bewegen op muziek samen met mijn danspartner is ultiem ontspannen en ook intensief. Immers van al dat zitten wordt je niet bepaald soepeler.

Over 10 jaar? 

Op een dag terugkeren naar onze regio, hier liggen mijn roots. Misschien een eigen onderneming, daar denk ik nog steeds aan.