Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hotspots van Altena: Brasserie Zus

Recept “Broodcake Zus”
Benodigdheden (hoeveelheid aangepast voor thuisbakkers)
oud brood ( 1 á 1,5 brood)
250 gram bloem
500 ml melk
5 eieren
suiker (basterdsuiker/kristalsuiker) 400 gram
kaneel, 3 eetlepels
gemberpoeder, 1 eetlepel
eventueel rozijnen, rijpe bananen etc.
bakblik
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij het brood in kleine stukjes en doe het in grote kom. Giet de melk erbij en laat het weken. Klop de eieren en voeg ze bij het mengsel, meng door elkaar.
Voeg de specerijen toe samen met de suiker en rozijnen. Voeg tot slot de bloem toe en meng alles goed door elkaar (het liefst in een keukenmixer).
Vet het bakblik in. Bij voorkeur een laag bakblik, zo wordt de binnenkant van de cake goed gaar. Doe de vulling in het blik en zet het 40 minuten in de oven.
Zet de temperatuur terug naar 180 graden. Voel tussendoor of de cake gaar is. Als bovenkant droog en veerkrachtig aanvoelt (een satéprikker moet er droog uit komen) dan is de broodcake klaar.
De keuken zal heerlijk geuren. Eet smakelijk!
Tip: Ook lekker met een lik roomboter.