Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het nieuwe bestuur van OV Woudrichem, bestaat uit 4 vrouwen en 1 heer

We spraken drie van de vrouwelijke bestuursleden, Amy Rijkers, Lieke Derde en Héloïse Roger.

Wie ben je, wat doe je en waarom zit je in het bestuur?

Amy Rijkers

Mijn naam is Amy Rijkers, 42 jaar en woon in Woudrichem met mijn gezin. Sinds 2020 ben ik ondernemer. Ik ben optometrist en orthoptist en kreeg de mogelijkheid om eigenaar te worden van Altena Optiek aan ‘t Rond in Woudrichem waar ik nu bijna 10 jaar werkzaam ben. Mijn werk is heel afwisselend; van oogzorg tot de inkoop van monturen en van winkelinrichting tot de betaling van salarissen. Ik heb een brede interesse en daardoor leek mij een bijdrage leveren aan de Ondernemersvereniging een goed idee. Hierdoor kan ik andere ondernemers ontmoeten en kunnen we van elkaars expertise leren.

Lieke Derde

Ik ben Lieke Derde, sinds 2009 freelance grafisch vormgever in combinatie met mijn werk als Art Director bij verschillende reclamebureau’s.Vanuit het o zo gezellige Brabantse ’s-Hertogenbosch vertrok ik in 2016 naar de vesting van Woudrichem. Het was liefde op het eerste gezicht en wist al vrij snel dat ik me hier wilde vestigen. In 2018 besloot ik dan ook om mijn werkzaamheden als freelance grafisch vormgever verder uit te breiden. Als bruisende Brabantse miste ik de verbinding met andere ondernemers in Altena. Al snel kwam ik in contact met Ronald van der Ende van de Ondernemers Vereniging Woudrichem. Via de OVW kon ik eenvoudig contact leggen met verschillende regionale ondernemers waardoor ik me snel thuis voelde tussen de ondernemers van Altena.

Héloïse Roger

Ik ben Héloïse Roger, 38 jaar en moeder van 15-jarige dochter Emma en ben sinds zomer 2021 ondernemer. Met mijn HR-bedrijf adviseer ik bedrijven met de vraagstukken die zij tegenkomen op het gebied van internationale arbeid: het inhuren van mensen buiten Nederland en het uitzenden van medewerkers naar het buitenland. Ik help graag mee met beleid en processen van de HR-afdelingen die met de grensoverschrijdende arbeid belast zijn.In januari 2022 werd ik benaderd om deel te nemen aan het bestuur van de OVW, ik vind het goed dat er een juiste mix ontstaat van ondernemers met verschillende type ondernemingen zowel als binnen en buiten de vesting.

Wat inmiddels gedaan

Zoals vorig jaar beloofd bij ons aantreden, was onze eerste actie een onderzoekje om te kijken waar onze leden nou eigenlijk behoefte aan hebben. Een enquête gemaakt en digitaal verspreid. Daarna nog een belronde gedaan waarbij we zo’n 70% van onze leden persoonlijk hebben gesproken. In afwachting van de uitkomsten hebben we in 2022 ook een aantal activiteiten georganiseerd: een zomerborrel, een socialmediaworkshop die vanwege een dubbele boeking die avond niet door kon gaan en een etentje bij Zus.Het had drukker gekund, maar de aanwezigen waren heel enthousiast over de twee georganiseerde bijeenkomsten, het heeft zelfs beide keren een nieuw lid opgeleverd.

Ondernemershuis Altena

Los van onze eigen activiteiten hebben we als bestuur ook een aantal keer de ondernemers van Woudrichem vertegenwoordigd, bijvoorbeeld bij Ondernemershuis Altena, zij geven de boodschappen van de ondernemersverenigingen weer door hun contactpersonen bij de gemeente. Een mooie samenwerking die ons de mogelijkheden geven om structureel de problemen van ondernemers in Woudrichem onder de aandacht te brengen.

Samenwerking gemeente Altena en VVV Biesboschlinie

En daarnaast zijn we heel actief betrokken bij het opstellen van het uitvoeringsplan van de Vestingagenda. Hier hebben we een plan gepresenteerd, ‘Samen kom je verder’ waarbij we een betere verbinding willen leggen tussen ondernemers en winkeliers binnen én buiten de vesting. Samen met de gemeente en VVV Biesboschlinie gaan we kijken hoe we dat verder vorm gaan geven.