Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Op ‘bezoek’ in Altena bij: Bertina De Smet’

Meubelmaker & Ondernemer en daarnaast vrijwilliger bij Sparta 30 Bertina De Smet

Bertina woont samen met man en 2 kinderen al meer dan 22 jaar in Andel en hebben het daar als ‘buitenstaanders’ super naar hun zin.

 

Van niets iets maken

Samen met broer Wim maakt Bertina  meubels. Bertine: ‘Als kind konden we al niet met en zonder elkaar, zo mooi om nu samen met mijn broer een team te vormen.  Mijn broer heeft als hobby staal bewerken en dit groeit uit tot een bedrijf in meubels op maat.  Wim maakt de tekening in samenspraak met de klant, daarna gaan we samen aan de slag.  Boren en slijpen zijn de taken van Bertina voor de ambachtelijke meubels van hout en staal. Bertine: ‘Van niets iets maken dat is iedere keer weer een verrassing,  het product zien groeien onder je handen.’

 

Duurzaam

‘Naast meubels op maat geven we ook meubels een ‘tweede leven’, zoals hier deze tuinbank, waar de latten helemaal vergaan waren en het gietijzer aan een opknapbeurt toe was. Vaak hebben die meubels emotionele waarde, de zoektocht naar de juiste materialen om de bank weer in originele staat te herstellen en het enthousiasme van de klant  bij het eind resultaat, daar word ik blij van. ’

 

Vrijwilliger

Op de zaterdagen sta ik langs de lijn, wanneer mijn dochter aan het voetballen is. Eerst samen met Hedy Esseveld en nu met de nieuwe trainers Jan Vlug en Stefan ondersteun ik het damesteam van Sparta 30. Jan en Stefan als coach en ik voor alle andere voorkomende zaken.

 

Sporten

Bij Refresh Your Fitness in Wijk en Aalburg zorg ik dat mijn conditie op pijl blijft  om mijn werk te kunnen doen en als uitlaatklep. Daarnaast doe ik de administratie van mijn man die Dakdekker is. Dus veel tijd voor andere bezigheden zijn er niet

www.designhoutenstaal.nl