Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een speld van waardering: ‘voor en door vrouwen’

Deel 4: Voor Sandra Hofman, door Nicole Roubos.

In deze bizarre ongrijpbare tijd willen we vrouwen die iets bijzonders doen in tijden van corona, laten merken dat wij dit bijzonder waarderen. Aan 5 vrouwen hebben we gevraagd een andere vrouw naar voren te schuiven om hen dit te vertellen. Iedere week geven we een ‘Vrouw en Altena’-speld aan zo’n bijzondere vrouw. Deze week vroegen we Nicole Roubos van Fresh Lemon om de vierde speld uit te reiken aan wie er voor haar enorm bovenuit gesprongen is in de coronatijd.

 

De speld is ontworpen en gemaakt door goudsmid Sandra Hofman van ‘t Oude Schooltje in Sleeuwijk. Een ondernemende vrouw, óók in coronatijd is Sandra zeker. Daarom besloot Nicole Roubos, teamlid van Vrouw & Altena, Sandra zelf te nomineren voor de speld van waardering. Dik verdiend, niet alleen in deze tijd, maar ook in de jaren ervoor bij de ondersteuning van de verkiezing van de Ondernemende Vrouw van Altena.

 

Sandra Hoffman – Mede-Eigenaar van ’t Oude Schooltje en Goudsmid uit Sleeuwijk
Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan, want ook in deze coronatijd onderneemt en ontwerpt Sandra met passie!  Tijdens de weken van Berenjacht bedacht zij de berenmedaille, niet lang daarna kreeg ‘de vergulde wc-rol’ zelfs de aandacht van Brabant Nieuws en NPO1. Als eerbetoon aan alle vrouwen in Altena die iets bijzonders doen in deze tijd heeft ze samen met Vrouw & Altena de ‘waarderingsspeld’ in het leven geroepen. Wij van Vrouw & Altena vonden dat Sandra nu zelf eens in het zonnetje gezet moest worden!

 

We gaan op berenjacht
Na half maart zag de wereld van ondernemers er door corona anders uit. Minder mensen in de winkel, andere vormen van dienstverlening werden er aangeboord.

In alle dorpen van Altena werd ‘Berenjacht’ gehouden. Hele families gingen al wandelend of fietsend op pad om zoveel mogelijk beren te spotten achter de ramen van mededorpelingen. Sandra bedacht de ultieme en laagdrempelige beloning voor kinderen. De Berenmedaille! Voor een habbekrats verkrijgbaar, maar daar was het niet om te doen. ‘Het is gewoon mooi om te zien dat we met zo’n klein gebaar een glimlach op het gezicht van mensen kunnen toveren’.

 

In den vergulde wc-rol
Maar daar blijft het niet bij! In het creatieve hoofd van Sandra ontstaat de gedachte aan een blijvende herinnering aan deze tijd. Iedereen kan zich de eerste weken van corona nog wel herinneren. Massaal werd er gehamsterd. Er was geen wc-rol meer te krijgen! Dus ontwierp zij de ‘vergulde wc-rol’ een blijvend en humoristisch aandenken aan deze periode.

 

Ondernemende Vrouw van Altena
Vijf jaar geleden bedacht Sandra samen met Fientje de ‘erespeld’ voor de meest Ondernemende Vrouw van Altena. Dé verkiezing om vrouwen van dit mooie eiland een podium te geven. Ondernemerschap, onderwijs en overheid voor het voetlicht brengen en vrouwen (soms ook achter de man) te waarderen om de waardevolle bijdragen die zij leveren.
De symboliek in de speld staat voor: Altena, het universele symbool voor de vrouw, de O van Ondernemend en de omhooggaande pijl geeft de gedrevenheid van de ontvanger weer. Prachtig!