Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eef Langenveld: ‘Ik heb als leidinggevende bij de Rabobank vaak de wind in de rug gevoeld’

Eef Langenveld is Op 6 Maart Internationale Vrouwendag dagvoorzitter Voor V&A.

Bij de Rabobank heb ik tot heden veel ruimte ervaren om mijzelf te ontwikkelen. De bank ‘snapt’ dat tevreden klanten beginnen bij medewerkers die met plezier en passie hun vak uitoefenen. Dat de juiste persoon op de juiste plek is, is daar een belangrijke basis in.

Doordat de Rabobank veel verschillende banen in de aanbieding heeft, zag ik elke keer een nieuwe klus, die paste bij de volgende fase in mijn ontwikkeling. Diverse initiatieven voor talentontwikkeling hebben hier ook aan bijgedragen.

Naast die initiatieven zorgt de Rabobank er op meerdere manieren voor dat je je kunt ontwikkelen. Om te beginnen vinden er een paar keer per jaar zogenoemde ‘GROW-gesprekken’ plaats,  ter vervanging van beoordelings-of functioneringsgesprekken. Tijdens de GROW gesprekken met je leidinggevende wordt er gekeken naar wat je goed doet, waar je goed in bent en datgene waar je je nog verder in kunt of wilt ontwikkelen.

Daarbij zijn er verschillende trainingen om jezelf te ontwikkelen welke variëren van ‘365 graden feedback’ tot kwartaal-, jaarprogramma’s speciaal voor je vakgebied dan wel je persoonlijke ontwikkeling. Ook ontvangt iedere medewerker een jaarlijks ontwikkelbudget waarmee je je eigen positie op de arbeidsmarkt (ex- en intern) kunt versterken. Dit is een extra budget naast het reguliere opleidingsbudget behorende bij je functie.

Last but not least stimuleert Rabobank de participatie van vrouwen. Als leidinggevende heb ik hier vaak ‘de wind in de rug gevoeld’, wat ook zeker goed helpt bij persoonlijke ontwikkeling.

Eef Langenveld

Directeur Vermogensmanagement Midden-Brabant