Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anne-José Haaksema

Anne-José Haaksema – Matchability B.V.

Na haar studie Bedrijfseconomie aan de Avans Hogeschool ontdekte Anne-José Haaksema dat de dynamiek binnen de corporatiesector haar enorm aanspreekt. ”Werken in de woningcorporatiesector… veel (pas) afgestudeerden denken hier niet direct aan. Ik zie dat het vaak vrij onbekend terrein is. Eenmaal werkzaam in de woningcorporatiesector wordt pas ervaren hoe dynamisch en uitdagend het werken in deze mooie branche is. Daarnaast is er bij corporatie meer behoefte aan een jonge instroom van hoogopgeleide mensen maar lukt het vaak niet die jonge mensen te bereiken. Zonde! Daarom hebben Niels en ik in 2011 Matchability opgericht. ”
Een gesprek met een jonge, ondernemende vrouw die mensen bij elkaar wil brengen. Op meer dan één manier.

Haar kracht 
Anne-José Haaksema houdt zich bezig met de interne organisatie, acquisitie, het koppelen van de young professionals aan de vraag van de klant en relatiebeheer. “Ik ben enorm creatief en zit boordevol ideeën. Klinkt ietwat chaotisch, maar mijn compagnon en ik vullen elkaar goed aan. Verder ben ik heel direct, adequaat, flexibel en houd ik van korte lijnen. Ik vind het ook leuk om dingen uit te proberen. Zo heb ik het stageproject ontwikkeld om jongeren in de schoolbanken al te interesseren voor werken bij een woningcorporatie.”

Inspiratiebron 
“Bart en Ben, onze coaches. Zij houden ons scherp en denken met ons mee. Niet meer zoveel als in het begin, maar we zitten nog geregeld bij elkaar. Ze zijn zelf ondernemer en geven Niels en mij als startende ondernemers tips en begeleiding. Heel fijn!”

Maatschappelijk betrokken 
Buiten het werk om wil Anne-José Haaksema (27) ook mensen bij elkaar brengen. “Door de komst van de nieuwe kerk in Aalburg ben ik als secretaris van de Stichting Oude Kerk Aalburg en voorzitter van de activiteitencommissie plannen aan het maken voor het oude kerkje. Het is een mooi pand, mijn vader is er dominee geweest en ik ben er zelf zowel voor de burgerlijke stand als voor de kerk getrouwd. Dat maakt dat je er een emotionele band bij hebt en schept de behoefte om te zorgen dat het pand in de vorm van een stichting een nieuw leven in geblazen kan krijgen. Ik heb in 2015 een bruidsbeurs georganiseerd om meer bekendheid te genereren en samen met twee andere vrijwilligers ben ik sinds 2016 bezig om meer evenementen te organiseren zoals een poppentheater, een zangdienst op Tweede Paas- en Pinksterdag, een optreden van een jongerenkoor en een regionale bijbelquiz.”
Vrolijk en enthousiast vertelt ze verder. “Ik heb me de afgelopen twee jaar ook mogen inzetten om de tentdienst in Veen mee te helpen organiseren en afgelopen jaar heb ik samen met drie andere bevlogen dames om tafel gezeten met de burgemeester om mee te denken over de instroom van asielzoekers. Ik had een plan voor een Facebookpagina ‘Vluchtig Nieuws’ om bewoners op neutrale wijze te informeren over de procedures rondom asielbeleid. Dit plan is nu even geparkeerd in verband met externe ontwikkelingen.”

Over 5 jaar 
“Hopelijk is Matchability dan een begrip in de corporatiesector en beschikken we over een dertigtal young professionals die op projectbasis hun talenten inzetten bij woningcorporaties in heel Nederland. Nu richten we ons nog veel op woningcorporaties in en rondom Brabant, maar misschien hebben we over vijf jaar wel een tweede vestiging in bijvoorbeeld Utrecht. Ik zou zelf in een mooi bedrijfspand in Den Bosch willen werken en mijn rol de komende jaren zien veranderen naar een managementfunctie. En verder zie ik wel wat er op mijn pad komt. Hopelijk nog een hoop nieuwe initiatieven waar ik aan mee mag bouwen!”

 

Anne-José Haaksema – Matchability B.V.

Na haar studie Bedrijfseconomie aan de Avans Hogeschool ontdekte Anne-José dat de dynamiek binnen de corporatiesector haar enorm aanspreekt. ”Werken in de woningcorporatiesector… veel (pas) afgestudeerden denken hier niet direct aan. Ik zie dat het vaak vrij onbekend terrein is. Eenmaal werkzaam in de woningcorporatiesector wordt pas ervaren hoe dynamisch en uitdagend het werken in deze mooie branche is. Daarnaast is er bij corporatie meer behoefte aan een jonge instroom van hoogopgeleide mensen maar lukt het vaak niet die jonge mensen te bereiken. Zonde! Daarom hebben Niels en ik in 2011 Matchability opgericht. ”
Een gesprek met een jonge, ondernemende vrouw die mensen bij elkaar wil brengen. Op meer dan één manier.

Haar kracht
Anne-José houdt zich bezig met de interne organisatie, acquisitie, het koppelen van de young professionals aan de vraag van de klant en relatiebeheer. “Ik ben enorm creatief en zit boordevol ideeën. Klinkt ietwat chaotisch, maar mijn compagnon en ik vullen elkaar goed aan. Verder ben ik heel direct, adequaat, flexibel en houd ik van korte lijnen. Ik vind het ook leuk om dingen uit te proberen. Zo heb ik het stageproject ontwikkeld om jongeren in de schoolbanken al te interesseren voor werken bij een woningcorporatie.”

Inspiratiebron
“Bart en Ben, onze coaches. Zij houden ons scherp en denken met ons mee. Niet meer zoveel als in het begin, maar we zitten nog geregeld bij elkaar. Ze zijn zelf ondernemer en geven Niels en mij als startende ondernemers tips en begeleiding. Heel fijn!”

Maatschappelijk betrokken
Buiten het werk om wil Anne-José (27) ook mensen bij elkaar brengen. “Door de komst van de nieuwe kerk in Aalburg ben ik als secretaris van de Stichting Oude Kerk Aalburg en voorzitter van de activiteitencommissie plannen aan het maken voor het oude kerkje. Het is een mooi pand, mijn vader is er dominee geweest en ik ben er zelf zowel voor de burgerlijke stand als voor de kerk getrouwd. Dat maakt dat je er een emotionele band bij hebt en schept de behoefte om te zorgen dat het pand in de vorm van een stichting een nieuw leven in geblazen kan krijgen. Ik heb in 2015 een bruidsbeurs georganiseerd om meer bekendheid te genereren en samen met twee andere vrijwilligers ben ik sinds 2016 bezig om meer evenementen te organiseren zoals een poppentheater, een zangdienst op Tweede Paas- en Pinksterdag, een optreden van een jongerenkoor en een regionale bijbelquiz.”
Vrolijk en enthousiast vertelt ze verder. “Ik heb me de afgelopen twee jaar ook mogen inzetten om de tentdienst in Veen mee te helpen organiseren en afgelopen jaar heb ik samen met drie andere bevlogen dames om tafel gezeten met de burgemeester om mee te denken over de instroom van asielzoekers. Ik had een plan voor een Facebookpagina ‘Vluchtig Nieuws’ om bewoners op neutrale wijze te informeren over de procedures rondom asielbeleid. Dit plan is nu even geparkeerd in verband met externe ontwikkelingen.”

Over 5 jaar
“Hopelijk is Matchability dan een begrip in de corporatiesector en beschikken we over een dertigtal young professionals die op projectbasis hun talenten inzetten bij woningcorporaties in heel Nederland. Nu richten we ons nog veel op woningcorporaties in en rondom Brabant, maar misschien hebben we over vijf jaar wel een tweede vestiging in bijvoorbeeld Utrecht. Ik zou zelf in een mooi bedrijfspand in Den Bosch willen werken en mijn rol de komende jaren zien veranderen naar een managementfunctie. En verder zie ik wel wat er op mijn pad komt. Hopelijk nog een hoop nieuwe initiatieven waar ik aan mee mag bouwen!”